OPTIMPV

OPTIMPV

Soluţie informatică complexă de optimizare a procedurilor de operare tehnică a centralelor fotovoltaice
Proiect nr. 4 PTE / 2016

Proiectul OPTIMPV este orientat spre definitivarea unei soluţii optime determinate informatic care să eficientizeze, din punct de vedere energetic, dar şi din punct de vedere al rentabilității economice, procesul operării centralelor electrice fotovoltaice (CEF). Operarea tehnică a CEF are la bază un proces decizional care integrează un ansamblu de surse informatice măsurate sau prestabilite, destul de eterogene şi cu un grad de predictibilitate restrâns.

OPTIMPV se adresează în special segmentului de piaţă a CEF cu puteri până în 3-5 MW care prezintă deja o răspândire mai largă şi care vor căpăta o dezvoltare mai accelerată bazată pe legea 122/2015 în contextul implementării schemei de sprijin feed-in tariff şi a susţinerii schemei de contracte bilaterale între IMM. In acelaşi timp prin influenţa CEF asupra terenurilor agricole se vor dezvolta sisteme PV în zona construită (acoperiş, faţade etc) şi prin urmare puterea instalată pe unitatea de producţie nu va depăşi 3-5 MW în cele mai multe cazuri.

Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 – septembrie 2018.
Website Proiect
Coordonator: Icpe

Partenerul 1: ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Partenerul 2: ROENER ENERGYPRO

Director de proiect : Viorel URSU

Tel/fax: +4021- 5893300
Email: vio.ursu@icpe.ro
Icpe | Splaiul Unirii 313, 030138 București, ROMÂNIA

OPTIMPV este un proiect finanțat de către UEFISCDI prin programul P2 – Creșterea competitivității economiei românești prin CDI, subprogramul Transfer la operatorul economic.

X