Aniversarea Icpe 70+

Icpe.70+, eveniment aniversar: Electrotehnica românească, între trecut și viitor.

Pentru a marca cei peste 70 de ani de activitate, Icpe organizează evenimentul online „70+”. Vor fi prezentate fragmente din istoria electrotehnicii românești, biografii ale marilor specialiști care au lucrat în cadrul institutului, dar și contribuțiile științifice, tehnice sau inginerești la viața economică și socială a României.

Aniversarea va putea fi urmărită direct de pe telefonul mobil, așa că la eveniment vor putea participa oameni din întreaga lume, pasionați de domeniul electrotehnicii și interesați de noile perspective de dezvoltare ale instituției.

Icpe asigură soluții inovative complete în direcțiile de cercetare tradiționale proprii, dovedind totodată deschidere și pentru abordarea unor noi direcții. Infrastructura de cercetare modernă, realizată ca urmare a derulării cu succes a proiectelor naționale și internaționale, constituie o bază solidă pentru continua dezvoltare a cercetării în domeniul electrotehnicii dar și în domenii conexe.

În cadrul institutului, și-au desfășurat activitatea academicienii Remus Răduleț și Aurel Avramescu, profesorii universitari Alexandru Nicolau, Gheorghe Hortopan și foarte mulți specialiști din domeniul electrotehnic. În prezent, institutul dispune de specialiști de înaltă calificare, de cercetători științifici cu experiență dar și de tineri masteranzi si doctoranzi în formare și dezvoltare științifică.

Evenimentul poate fi urmărit live, de pe telefonul mobil utilizand codul QR din partea dreaptă. Fotografiati codul pentru a participa la aniversarea Icpe.70+, pe 22 Aprilie 2021, 14:00

Echipa de organizare vă stă la dispoziție:

+4021 589 3364

icpe70@icpe.ro

Mulțumim tuturor celor care fac parte din familia Icpe, echipei tehnice și organizatorilor, prietenilor, partenerilor, foștilor si actualilor colegi pentru participarea la acest minunat eveniment aniversar Icpe.70+.

A fost o onoare si o plăcere deosebită să comemorăm cei 70 de ani de activitate neîntreruptă la Icpe, ca organizație implicată nemijlocit în realitățile vremii, plasându-ne ca întotdeauna la confluența drumului nobil al științei dedicată cunoașterii, cu ingineria şi tehnologia.

Pentru că:

70+,  înseamnă destinul unor oameni care au trecut și au lăsat ceva din viața lor la Icpe
70+, înseamnă nenumărate contribuții științifice si inginerești și ne place să credem că mai  înseamnă și un act de cultură, cât încă mai considerăm că știința face parte din cultură
70+, prin profesionalismul, abnegația și străduința unor oameni, înseamnă construcția unui brand consacrat
70+, înseamnă un fragment din istoria electrotehnicii românești

Din Studioul Icpe.70+

Icpe.70+ în cifre

Aniversarea Icpe.70+ a însemnat:

• Peste 500 de spectatori live
• Peste 30 de vorbitori de pe 3 continente
• Un ecran de 36 mp
• Un platou de filmare complet echipat
• O scenă
• Cinci camere video
• Conexiune internet Gbit garantată
• … și multe ore de muncă

X