Personalități marcante

Academician Remus Răduleţ

Academicianul Remus Răduleţ, personalitate de prestigiu a electrotehnicii europene şi o prezenţă de neuitat în viaţa ştiinţifică a Icpe, s-a născut pe 3 mai la Brădeni (Heldorf), ca fiu al preotului Vasile Răduleţ şi al Anei Răduleţ.

Educaţia şi-o face în şcolile din Berivoi, Sighişoara, Făgăraş ca elev al liceului Radu Negru (1919-1923) şi bacalaureat la liceul Andrei Şaguna Braşov (1923). Se înscrie în 1923 la Şcoala Politehnică din Timişoara (1923-1928) şi la sfaturile Prof Plautius Andronescu îşi face doctoratul la Şcoala Federală din Zurich.

Academician ŞTEFAN PROCOPIU

Fizicianul român Ştefan Procopiu este una dintre personalităţile marcante ale fizicii mondiale ale cărui descoperiri îi poartă numele şi reprezintă mari deschideri în fizica modernă.

Astăzi, când vorbim de valoare, ceea ce reprezintă ea şi ceea ce ar trebui să fie omul de valoare în progresul societăţii, când avem nevoie de modele pe care generaţiile mai tinere mai puţin le cunosc, prezentarea acestora, pe lângă invitaţia de a fi urmate, reprezintă şi un omagiu pe care noi electrotehnicienii le închinăm cu pioşenie şi recunoştinţă celor care au dezvoltat fizica şi electrotehnica românească.

X