eTEACHER

Instrumente dedicate utilizatorilor finali pentru stimularea şi creşterea gradului de conştinetizare în vederea schimbării comportamentale relativ la eficienţa energetică în clădiri
Proiect nr. 768738/2017
WEBSITE PROJECT

Proiectul eTEACHER finanțat prin programul H2020 vizează dezvoltarea unui set de instrumente bazate pe tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), în vederea motivării schimbării comportamentale a utilizatorilor finali față de eficiența energetică în clădiri, prin oferirea de intervenții adaptate, care să conducă la economisirea semnificativă de energie,o productivitate mai bună, nivel de sănătate și confort sporite. Experții sociali implicați în proiect vizează în principal utilizatorii finali de energie (locatarii, vizitatorii, administratorii de instalații, angajații, cadrele universitare etc.). Prin metode specifice sunt studiați principalii factori care influențează comportamentul energetic, tehnicile adecvate motivării schimbării comportamentale și a modulului în care trebuie să fie prezentați indicatorii energetici relevanți pentru a facilita luarea de decizii personale în direcția optimizării consumului de energie. Pe baza concluziilor cercetărilor sociale, a monitorizării continue, a dezvoltărilor de instrumente bazate pe TIC care implică aspecte specifice abordării sociale, vor fi definite și integrate pe platforma dedicată diferite componente.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 3 ani, începând cu data de 01 octombrie 2017.

Acest proiect a primit finanţare prin intermediul programului pentru cercetare şi inovare European Union’s Horizon 2020 prin acordul de finanţare nr. 768738/2017.

Parteneri

 1. CENTRO DE ESTUDIOS DE MATERIALES Y CONTROL DE OBRA SA (Spain)
 2. DE MONTFORT UNIVERSITY (UK)
 3. NOTTINGHAM CITY COUNCIL (UK)
 4. GRANLUND OY (Finland)
 5. FRAUNHOFER GESELLSCHAFT ZUR FOERDERUNG ER ANGEWANDTEN FORSCHUNG E.V. (Germany)
 6. ACX GMBH (Germany)
 7. AGENCIA EXTREMEÑA DE LA ENERGÍA (Spain)
 8. ASCORA GMBH (Germany)
 9. INSTITUTUL DE CERCETARI ELECTROTEHNICE (Romania)
 10. STEINBEIS-EUROPA GGMBH (Germany)
 11. LAURA OTERO GROUP (Spain)
 12. FONDAZIONE ICONS (Italy)
Manager de proiect

Paula ANGHELIŢĂ
+4021 589 3386
p.anghelita@icpe.ro
Icpe | Splaiul Unirii 313, 030138 – București, ROMÂNIA
X