ACROBA

ACROBA

Tendințele pieței în schimbare rapidă și cerințele clienților impun industriilor producatoare să își scurteze timpul de intrare pe piata pentru a-și menține competitivitatea. Cerințele de schimbare a clienților și complexitatea crescută a produselor sunt în mare măsură cei mai convingători factori ai industriei producatoare agile. Aceasta implică pentru companii, reprogramarea constantă a instrumentelor de producție și a roboților, care sunt adaptări costisitoare și care necesită mult timp, în special pentru IMM-uri. Pentru a face față acestei provocări, proiectul ACROBA va dezvolta platforme robotice generice adaptate nevoilor specifice ale companiilor, care ar fi pasul cheie pentru creșterea nivelului lor de automatizare în cadrul unor scenarii de producție agile și de personalizare în masă, reducând costurile, sporind performanța și, prin urmare, câștigând competitivitate.

Proiectul ACROBA, cofinanțat de programul Uniunii Europene Orizont 2020, va dura 42 de luni ȋncepând cu 1 ianuarie 2021. ACROBA reunește un consorțiu format din 17 parteneri din nouă țări ale UE și este coordonat de Universitatea de Științe Aplicate din Berna (Berner Fachhochschule).

Contact: PhD. eng. Paul MINCIUNESCU
Tel/fax: +4021 346 7233
Email: servo@icpe.ro
Icpe | Splaiul Unirii 313, 030138 București, ROMÂNIA

CONSORȚIU:

  1. Berner Fachhochschule (CH)
  2. BIBA – Bremer Institut Für Produktion Und Logistik GMBH (DE)
  3. NEC BV (NL)
  4. Fundacion AITIIP (ES)
  5. Universidad De La Iglesia De Deusto Entidad Religiosa (ES)
  6. Pôle EMC2 (FR)
  7. Cabka Group GmbH (DE)
  8. Ikor Sistemas Electronicos SL (ES)
  9. SIGMA Clermont (FR)
  10. Irish Manufacturing Research Company Limited By Guarantee (IE)
  11. Nuevas Técnicas De Automatización Industrial, S.L. (ES)
  12. SteriPack Ireland Ltd (IE)
  13. STAM SRL (IT)
  14. ICPE SA (RO)
  15. Fundacion Centro De Tecnologias De Interaccion Visual Y Comunicaciones Vicomtech (ES)
  16. Moses Productos SL (ES)
  17. PRIZZTECH LTD (FI)
Platforma Cloud de analiza si diagnoza pentru prosumatorii PV

Proiectul propune o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor, destinată sistemele fotovoltaice mici ongrid, unde datele relevante de la fața locului sunt colectate, transmise către o platformă cloud dedicată pentru a fi procesate, analizate și diagnosticate. Echipamentul va asigura o montare ușoară la fața locului, direct pe sistemul PV instalat de prosumer, fără asistență tehnică. Odată conectat, sistemul va începe rapid să colecteze și să transmită date, cum ar fi: meteorologice, configurația sistemului spațial PV, orientarea și înclinarea în platformă. Toate datele recepționate vor fi integrate automat, iar datele de ieșire procesate prin intermediul algoritmilor. Principalele avantaje ale proiectului PVADIPC sunt în termeni de economii importante de timp și bani. Punerea în funcțiune a senzorilor la fața locului, transferul de date către platforma cloud PVADIPC, procesarea, analiza și diagnosticarea acestora se fac rapid și ușor. Ca rezultat al proiectului, va fi obținut un sistem inteligent, ușor de utilizat, care va ușura folosirea sistemelor PV. Acesta va permite prosumatorilor să-și optimizeze beneficiile sistemului PV propriu, de ex. pentru maximizarea utilizării producției fotovoltaice în momentele în care injectarea puterii în rețea nu este permisă, maximizând veniturile acestora sau oferind flexibilitate operatorului sistemului de distribuție (DSO).

ERA NET MANUNET
Proiect nr: MNET 20/NMCS-3779
Proiectul se desfășoară în perioada 09 noiembrie 2020 – 09 noiembrie 2022
Website Proiect
Contact: Corneliu Ioan Jivan
Tel: 0215893300
Email: cornel.jivan@icpe.ro
Icpe | Splaiul Unirii 313, 030138 București, ROMÂNIA

CONSORȚIU:

Coordonator: Icpe (România) 

Partenerul 1: EPRA (Turkey)

Partener 2:USN (Norway) 

X