Mineralele din zonele de conflict

Icpe, ca organizație implicată nemijlocit în proiecte R&D de produse și tehnologii pentru dezvoltare durabilă, sprijină eradicarea încălcării drepturilor omului sub oricare din formele cunoscute, inclusive în ceea ce privește activitățile de producție pentru extracția unor minerale din “zone de conflict”, precum zona de EST a  Republicii Democratice Congo (RDC) și tările din vecinatate.

Icpe se conformează normelor emise de US-Securities and Exchange Commission (“SEC”), pentru punerea în aplicare a cerințelor de raportare și publicare referitoare la “conflict minerals”, necesare în procesul propriu de fabricație.

Prin “conflict minerals” întelegem aur, staniu, tantal și tungsten, derivați de casiterit, columbită-tantalit, wolframit ca și altele care vor fi precizate în viitor, extrase din “zone de conflict”.

Icpe sprijină aceste cerințe pentru a promova obiectivul umanitar de a pune capăt conflictelor violente din Republica Democratica Congo (RDC) și tările din jur, conflicte care sunt finațate parțial din exploatarea și comercializarea de “conflict minerals ”.

Angajamentul Icpe

  1. Sprijinim scopurile și obiectivele legislației privind furnizarea de “conflict minerals ”
  2. Nu procurăm, cu bună știință, materiale definite “conflict minerals ” care provin din instalații aflate în “zona de conflict” sau care nu sunt certificate “libere de conflict”
  3. Asigurăm respectarea cerințelor și cerem furnizorilor să efectueze o analiză, în lanțul de aprovizionare, pentru a asigura ca aceste minerale sunt obținute numai din :
  • Mine și topitorii aflate în afara “zonei de conflict” sau
  • Mine și topitorii care au fost certificate de către o terță parte independentă, ca fiind “libere de conflict”, în situația în care acestea prelucrează materii prime din “zona de conflict”.

Aceasta include cerința ca furnizorii nostri să dispună de orice dovezi scrise care să demonstreze că materiile prime folosite pentru a produce aur, staniu, tantal și tungsten, utilizate la fabricarea componentelor și a produselor furnizate la Icpe, provin din afara “zonei de conflict” iar în cazul în care provin din interiorul unei “zone de conflict” minele sau topitoriile au fost certificate ca fiind “libere de conflict” de către o terță parte independentă.

Scopul acestei politici este de a ne asigura că produsele noastre sunt fabricate numai cu materiale, componente sau piese care sunt “libere de conflict”. La rândul nostru asigurăm beneficiarii nostri că produsele livrate sunt fabricate “libere de conflict”.

X