reTyre

reTyre

Automatizarea prevulcanizarii anvelopelor si a liniei de asamblare

Proiectul reTyre, finanțat în cadrul programului MANUNET III 2018, are ca scop ca prin coroborarea eforturilor de cercetare și dezvoltare să realizeze automatizarea producției de anvelope. Consorțiului reTyre are în vederel automatizarea și soluțiile scalabile aferente fabricării modulare a anvelopelor, în condițiile obținerii unei calități stabile a producției de masă, reducerea costurilor de producție și a deșeurilor.
reTyre este un sistem modular de pneuri alcătuit dintr-o suprafață detașabilă a benzii de rulare și o anvelopă de bază. Sistemul permite schimbarea modelului benzii de rulare și a materialelor de suprafață fără a elimina sau modifica anvelopele în sine. Metoda și tehnologia sunt brevetate, iar reTyre este primul care a realizat un sistem de anvelope modular, complet viabil și scalabil.
Tehnologia este adaptabilă, adecvată pentru scutere, motociclete, cărucioare, scaune cu rotile și altele asemănătoare. Sistemul modular de anvelope oferă beneficii funcționale și de mediu, precum și beneficii industriale semnificative. Datorită compoziției materialelor în cazul pneurilor standard, fiecare pneu este produs manual, ceea ce conduce la beneficii pe mici. Anvelopele modulare separă producția benzii de rulare de anvelopa de bază, ceea ce permite automatizarea completă a procesului de fabricare a benzii de rulare.

ERA-NET MANUNET
Proiect nr: MNET 18/NMCS-3516
Proiectul se desfășoară în perioada 01 iunie 2019 – 31 mai 2021
Website Proiect
Contact: dr. ing. Paula ANGHELIȚĂ
+4072 780 3663
Email: p.anghelita@icpe.ro
Icpe | Splaiul Unirii 313, 030138 București, ROMÂNIA

CONSORȚIU:

Coordonator: Technium AS (Norvegia)  

Partenerul 1: Icpe (România) 

Partenerul 2: SINTEF AS (Norvegia)

X