HEATGEM

HEATGEM

Ghiduri de căldura realizate prin fabricare aditivă pentru îmbunătățirea transferului de căldura la viitoarea generație de motoare electrice

HEATGEM își propune să investigheze o nouă abordare de extragere a căldurii din mașinilor electrice. Tehnica propusă folosește ghidaje termice conductive (TCHG) pentru a furniza căi suplimentare de evacuare a căldurii pentru mașinii electrice (motor / generator). Scopul este ca TCHG-urile optimizate să permită o îmbunătățire cu 30% a transferului disipativ de căldură de la înfășurare și pierderi de putere suplimentare nesemnificative, pentru ansamblul analizat stator-înfășurare.

Proiect nr. 651/2021
Proiectul se desfășoară în perioada 01 ianuarie 2021 – 30 iunie 2021
Website Proiect
Funcție/rol în cadrul proiectului
Responsabil Proiect
Paul Minciunescu
Tel: +40213467233
Email: servo@icpe.ro

Coordonator: Icpe (România) 

Platforma Cloud de analiza si diagnoza pentru prosumatorii PV

Proiectul propune o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor, destinată sistemele fotovoltaice mici ongrid, unde datele relevante de la fața locului sunt colectate, transmise către o platformă cloud dedicată pentru a fi procesate, analizate și diagnosticate. Echipamentul va asigura o montare ușoară la fața locului, direct pe sistemul PV instalat de prosumer, fără asistență tehnică. Odată conectat, sistemul va începe rapid să colecteze și să transmită date, cum ar fi: meteorologice, configurația sistemului spațial PV, orientarea și înclinarea în platformă. Toate datele recepționate vor fi integrate automat, iar datele de ieșire procesate prin intermediul algoritmilor. Principalele avantaje ale proiectului PVADIPC sunt în termeni de economii importante de timp și bani. Punerea în funcțiune a senzorilor la fața locului, transferul de date către platforma cloud PVADIPC, procesarea, analiza și diagnosticarea acestora se fac rapid și ușor. Ca rezultat al proiectului, va fi obținut un sistem inteligent, ușor de utilizat, care va ușura folosirea sistemelor PV. Acesta va permite prosumatorilor să-și optimizeze beneficiile sistemului PV propriu, de ex. pentru maximizarea utilizării producției fotovoltaice în momentele în care injectarea puterii în rețea nu este permisă, maximizând veniturile acestora sau oferind flexibilitate operatorului sistemului de distribuție (DSO).

ERA NET MANUNET
Proiect nr: MNET 20/NMCS-3779
Proiectul se desfășoară în perioada 09 noiembrie 2020 – 09 noiembrie 2022
Website Proiect
Contact: Corneliu Ioan Jivan
Tel: 0215893300
Email: cornel.jivan@icpe.ro
Icpe | Splaiul Unirii 313, 030138 București, ROMÂNIA

CONSORȚIU:

Coordonator: Icpe (România) 

Partenerul 1: EPRA (Turkey)

Partener 2:USN (Norway) 

X