EMLEV

EMLEV

Motor electric inovativ cu magneţi permanenţi fără pământuri rare destinat vehiculelor electrice uşoare
Nume partener Rol în proiect Logo
ICPE Coordonator (CO)         
Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB) Partener (P1)
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) Partener (P2)
Cod proiect: PN-III-P2-2.1-PTE-2019-0423
Contract de finantare nr.: 47PTE / 2020

Director de proiect: ing. Lucian Nicolae Demeter
Tel.: +40 21 346 72 33
Email: demeter.lucian@icpe.ro
Icpe | Splaiul Unirii 313, 030138 București, ROMÂNIA

Proiectul EMLEV are ca scop dezvoltarea și pregătirea pentru producție a unei serii noi, inovatoare de motoare sincrone cu reluctanță variabilă asistate de magneți permanenți din ferită pentru vehicule electrice ușoare. Soluția inovatoare propusă va conduce la un produs fiabil, cu o eficiență estimată de peste 95%, realizată prin corelarea unor elemente cum ar fi optimizarea geometriei rotorului, utilizarea unor conductoare de bobinaj cu sectiune rectangulară, acționarea electrică optimizată.

EMLEV este un proiect finanțat de către UEFISCDI prin programul P2 – Creșterea competitivității economiei românești prin CDI, subprogramul Transfer la operatorul economic.

Obiectivul proiectului il reprezintă realizarea prototipului corespunzător tipodimensiunii reprezentative a seriei de motoare electrice inovative, motoare sincrone cu reluctanţă variabilă asistate de magneți permanenți din ferită pentru vehicule electrice uşoare, serie care va acoperi trei variante de putere (5kW, 7,5 kW si respectiv 10kW), testarea și validarea în condiții reale de funcționare.

Proiectul se desfășoară în perioada 10 septembrie 2020 – 09 septembrie 2022 (24 luni).
Website Proiect
X