Noutăți

Finalizarea etapei a 3-a – 2018

Execuţia modulelor OPERATION, MAINTENANCE, OPTIM, părţi compnente ale soluţiei informatice OPTIMPV s-a bazat pe o soluţie concepută special pentru arhitectura cloud, oferind o serie de caracteristici, cum ar fi: furnizarea bazei de date ca serviciu în cloud, optimizare, integrare și analiză Big Data, facilități de securitate etc…


Funcţionalitatea platformei este asigurată şi prin sistemele de monitorizare în timp real a mărimilor care influenţează funcţionalitatea respectiv parametri meteorologici din aria de interes, precum şi parametri electrici specifici procedurilor operaţionale ale centralei fotovoltaice.
Prototipul a depăşit etapele de testare în condiţii reale de funcţionare.


 
 

INTERNATIONAL ELECTRIC & AUTOMATION SHOW 2018

18 – 20 Septembrie 2018 Palatul Parlamentului, București, România

Anul acesta 2018 IEAS a evoluat către ideea unui eveniment de business integrativ ce oferă informații în exclusivitate din industria automatizărilor, echipamentelor electrice și a energiei.

 

 

Participarea Icpe a fost cu două standuri unde au avut loc prezentări on-line ale platformei OPTIMPV.

Provocări legate de managementul, consumul și integrarea surselor de energie regenerabilă în contextul smart grid

22 Noiembrie 2017

Miercuri, 22 Noiembrie 2017 la Atelierul Digital ASE București, Icpe a participat la manifestarea științifică intitulată: „Provocări Legate se Managementul, Consumul și Integrarea Surselor de Energie Regenerabilă în Contextul Smart Grid”, organizată de ASE în calitate de partener al proiectului OPTIMPV.

În cadrul acestui eveniment dedicat proiectului OPTIMPV au fost prezentate date referitoare la obiectivele proiectului, perioada de desfășurare, consorțiul de către membrii echipei de cercetare Icpe, ASE si ENERGY PRO. Totodată s-au diseminat rezultatele cercetării obținute până în prezent, prin prezentările realizate și anume:

  • univ.dr. Cătălin PLOAE (ASE): „Considerații Privind Evoluția Pieței Certificatelor Verzi în România”
  • ing. Viorel URSU (Icpe): „Evaluarea Performanței Centralelor Fotovoltaice – Referințe Normative”
  • univ.dr. Adela BÂRA (ASE): „Metode Pentru Predicția Energiei Produse în Centralele Electrice Eoliene și Fotovoltaice”
  • drd. Gabriel VĂTĂȘELU (Icpe): „În Căutarea Bunelor Practici: Centrala Electrică Fotovoltaică Icpe Agigea, Între Construcție și Exploatare”
  • drd. Mihai HANEK (Icpe): „Monitorizarea Parametrilor Meteorologici Pentru Evaluarea Performanțelor CEF”
  • univ.dr. Adela BÂRA (ASE): „Soluții Informatice în Contextul Smart Grid”.

Salonul Cercetării Românești 2017

25-27 octombrie 2017

În perioada de 25-27 octombrie 2017, la Palatul Parlamentului din București, au fost organizate în paralel două evenimente: Salonul Cercetării Românești „Conceput în România“ – 2017 şi a X-a ediție a Forumului Inovării.

În cadrul Salonului Cercetării Românești Icpe a participat ca expozant, organizând un stand pentru prezentarea rezultatelor cercetărilor din cadrul companiei prin intermediul: exponatelor, pliantelor, rollup-urilor și prezentărilor Power Point de către membrii echipelor de cercetare. Aceste prezentări au captat atenția publicului participant, au facilitat stabilirea de noi conexiuni cu potențiali utilizatori și/sau specialiști, din țară și din străinătate.

OPTIMPV s-a bucurat de o largă audienţă în cadrul sesiunii de conferinţe organizate la stand. Analiza performanţelor centalelor fotovoltaice a stârnit un mare interes în contexul noilor cerinţe privind predicţia de energie.

ATEE 2017

23-25 Martie 2017

The 10th International Symposium on ADVANCED TOPICS IN ELECTRICAL ENGINEERING – ATEE – este forumul care stimulează schimbul activ și eficient de informații între cercetători în diferite domenii ale ingineriei electrice teoretice și aplicate. La eveniment au participat și lideri cheie din companiile private și de stat implicate în acest domeniu. Pentru proiectul OPTIMPV, au fost comunicate date referitoare la obiectivele proiectului, perioada de desfășurare, consorțiul și s-au prezentat rezultatele obținute până în prezent, de către membrii echipei de cercetare Icpe.

© Icpe | Tehnologii pentru dezvoltare durabilă
Termeni și Condiții

X