« Categoria parinte

Vizitează Bucureștiul

Bucureștiul este unul din cele mai vechi orașe din Europa, un important centru cultural, istoric și economic. Este menționat în istorie încă din 1459, fiind recunoscut drept reședință a Țării Românești.

București - Parcul Carol - Castelul Vlad Țepes

Deși nu există dovezi clare, legenda spune că denumirea orașului a fost dată de către un cioban pe nume Bucur care s-a stabilit în urmă cu mult timp pe malurile Dâmboviței.
În 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și economice. Între cele două războaie mondiale, arhitectura, eleganța și elita bucureșteană i-au adus porecla “Micul Paris”.

Ateneul Roman Muzeul Național de Istorie

În prezent se întinde pe o suprafață de aproximativ 240 km2, este împărțit în șase sectoare și are o populație de aproximativ 2 milioane de locuitori. Orașul este localizat pe următoarele coordonate geografice: 44°24′49″ latitudine, 26°05′48″ longitudine și 60...90 m altitudine și este întretăiat de râul Dâmbovița.

Palatul CEC Parcul Carol

Astăzi orașul este o îmbinare de vechi și nou, tradițional și modern, oriental și occidental, fapt care îi dă pe de o parte aspectul unei metropole, iar pe de altă parte originalitate și farmec. (sursa: www.pmb.ro)

 Palatul Parlamentului  Arcul de Triumf
 Pasajul Basarab  Muzeul George Enescu
Muzeul Satului Opera Română
Muzeul Antipa Stadionul Național